"Vi jobbar med allt från små till stora innovationer tillsammans"

- Johan Abramsson, teknisk säljare

Namn: Johan Abramsson
Befattning: Teknisk Säljare
Avdelning: Försäljning Device Connectors

Vad innebär rollen som teknisk säljare?
Jag driver projekt och försäljning mot våra kunder med fokus på kretskortsbaserade kontaktdon. 

Hur länge har du jobbat på Phoenix Contact?
Jag har jobbat här sedan 2014 och haft samma roll sedan dess. Jag trivs jättebra och tycker att det är så kul!

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Det är väldigt spridda skurar men brukar vanligtvis bli en del telefonsamtal, mail och att förbereda offerter. Jag jobbar fram tekniska lösningar tillsammans med kunden, så det blir också en del kundmöten. Man kan säga att det är högt och lågt och ingen dag är den andra lik.

Vad tycker du är roligast i ditt arbete?
Vi är väldigt innovativa och kommer hela tiden med produktnyheter, vilket gör att jag ofta har nya lösningar att presentera för kund. Det är kul att se vilken nytta ny teknik kan göra ute hos våra kunder i deras applikationer, speciellt för mig som teknikintresserad och även utbildad inom elektronik.

Vad är styrkan med Phoenix Contact enligt dig?
Styrkan hos oss är att vi har otrolig fokus på produktutveckling och R&D. Vi jobbar med framtidens lösningar och man får ofta höra från kunder att vi alltid kommer med nya produkter, vilket är kul. Vi jobbar med allt från små till stora innovationer tillsammans som ett team.
Det är även ett känt varumärke i branschen. Innan jag kom till Phoenix Contact så hade jag jobbat med försäljning tidigare men aldrig i ett företag där det mesta tillverkas inhouse.

Vem är du utanför jobbet?
Jag är en tvåbarnspappa som trivs med att vara ute i skärgården och leva båtliv. Jag tycker också om att cykla MTB, spela padel och att åka utför.


"Mitt jobb är väldigt omväxlande och kreativt, jag gör aldrig samma sak två dagar i rad"

- Jenny Myrbäck, Marknadskoordinator

Namn: Jenny Myrbäck
Befattning: Marknadskoordinator
Avdelning: Marknad

Vad innebär din roll?
Jag koordinerar alla marknadsaktiviteter som mässor, seminarier, annonser och printmaterial. Marknadschefen har det övergripande budgetansvaret och jag sköter alla våra aktiviteter och jobbar väldigt nära produktcheferna.

Hur länge har du arbetat på Phoenix Contact?
Sedan 2006.

Då har du jobbat här ett tag och säkert varit med om en del. Var började din resa på företaget?
Jag började som ordermottagare först, då var vi några som matade in ordrar. Sedan gjordes en liten omstrukturering och rollerna ändrades, då blev jag innesäljare och jobbade även lite med kundservice. Rollen som marknadskoordinator har jag haft sedan 2009. Då gjordes en ändring kring hur avdelningarna skulle se ut och bland annat den här tjänsten skapades. Jag blev tillfrågad om den här rollen, så det finns verkligen möjlighet att röra sig inom företaget om man vill.

Vad är roligast med ditt jobb?
Mitt jobb är väldigt omväxlande och kreativt, jag gör aldrig samma sak två dagar i rad.

Vad är det bästa med Phoenix Contact?
Vi jobbar hela tiden (dagligen) med nyheter och innovationer. Sortimentet förändras hela tiden och vi är bland de första på marknaden med många nyheter vilket är väldigt kul. Attityden generellt i företaget är "frihet under ansvar" och att man litar på varann, det är ingen som hänger över axeln utan man ser till helheten och vad man presterar. Sedan tycker jag att vi har bra och professionell stämning. På en bra arbetsplats ska man kunna samarbeta med alla och det kan man verkligen här.

Vem är du utanför jobbet?
Jag är tvåbarnsmamma till ganska små barn så familjen är en stor del av mitt liv. Vi bor i villa och är rätt nyinflyttade så vi fixar ganska mycket med huset också.

 

"Vi är välkända i branschen för vår produktbredd, innovativa nyheter och vår höga kvalitet"

- Håkan Öbrink, Produktansvarig och Gruppchef

Namn: Håkan Öbrink
Befattning: Produktansvarig och Gruppchef
Avdelning: Produktavdelning

Hur länge har du arbetat på Phoenix Contact?
12 år

Vad innebär din roll?
Den innebär att jag marknadsför våra produkter på den svenska marknaden, vilket jag gör genom annonsering, utskick, utbildning och kundbesök ensam eller tillsammans med våra säljare. Sedan hjälper jag våra kunder i produktärenden och är involverad i olika typer av projekt. Den andra delen av min roll är att vara gruppchef för de andra produktansvariga.

Hur började din resa på företaget? Vilken roll hade du från första början?

Från början var det rent produktansvar, sedan blev det den här gruppledarrollen som jag haft sedan fem år tillbaka. På Phoenix Contact finns det möjligheter internt om man vill byta roll eller ta större ansvar.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Den är inte den andra lik. Ibland sitter jag här på kontoret och jobbar med olika projekt och ibland är jag ute hos våra kunder. Vissa tillfällen är jag i Tyskland på huvudkontoret, så det blir en del resande.

Vad är den roligaste och mest utmanande delen i ditt arbete?
Vi är väldigt duktiga på att ta fram nya innovativa produkter. Inspiring innovations är ju vårt ledord. Så det är nog ändå att få ut på produkterna på marknaden och att kunna leverera. Sedan är det roligt att få jobba med ett väldigt brett kundsegment och många olika typer av kunder. Från små till stora världsledande företag.

Vad är det bästa med Phoenix Contact? Och varför valde du att komma just hit?
Innan jag kom till Phoenix Contact så jobbade jag i den här branschen och jag måste säga att vi ligger i topp produktmässigt. Vi är välkända inom branschen för vår produktbredd, nyheter och vår höga produktkvalitet. Vi är dessutom privatägda och det är ett tryggt företag att jobba inom. Vi jobbar hårt men har samtidigt väldigt roligt.

Vem är du utanför jobbet?
Jag har fyra barn och bor i Huddinge, vilket är smidigt när man ska till och från jobbet. Min son håller för tillfället på mycket med ishockey så det blir en del tid i ishockeyhallen. Annars tycker jag om att resa och spendera tid i sommarstugan.

 

"En generös arbetsgivare som gör att man kan lägga sitt livspussel"

- Helén Klöverbäck, Key Account Support

Namn: Helén Klöverbäck
Befattning: Key Account Support
Avdelning: Kundservice

Vad innebär din roll?
Den innebär att finnas som extra resurs för våra nyckelkunder och våra KAM-säljare. Det handlar mycket om att finnas tillgänglig för så väl interna som externa kontakter, att ha övergripande koll på avtal och vad som är upphandlat. 

Hur länge har du jobbat här och hur började din resa?
Jag har jobbat här sedan 2012. Innan har jag jobbat bl a inom handels- och fastighetsbranschen. Jag blev headhuntad av min nuvarande chef, så att komma in i teknikvärlden var helt nytt för mig och också lite skrämmande. Det kan vara en rätt konservativ marknad att arbeta med men har visat sig vara sig väldigt utvecklande och roligt. Man får en bra inblick i tekniska innovationer och blir medveten om hur saker och ting fungerar ute i samhället.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Jag pratar mycket internt med våra KAM-säljare och bistår med hjälp, sedan kan det handla om att följa upp leveranser, hantera priser och hjälpa kollegor i frågor kring mina kundkonton. Den ena dagen är aldrig den andra lik, man vet aldrig innan hur dagen kommer att se ut. Det gör att man inte tröttnar på sitt arbete. Det är klart att det finns vissa saker som är återkommande men det är också ganska skönt.


Vad är det roligaste med ditt jobb?
Kundrelationerna, att bygga dem och att skapa förtroende. Vi arbetar inom en ganska prispressad marknad, då är det en fördel med långa och trygga kundrelationer. Där lägger jag mitt fokus - att få mina kunder att förstå att de alla är viktiga för oss.

Vad är det bästa med Phoenix Contact?
Den främsta styrkan tycker jag är personalen, mina kollegor. Vi har en familjär stämning och en platt hierarki. Jag går hit varje dag för att människorna här är fantastiska, det är därför jag tycker att det är kul att komma hit. Sedan är det spännande att jobba med något som man inte kan på sina tio fingrar, det gör att man utmanar sig själv och lär sig nya saker. Man får en bra inblick i vad våra produkter faktiskt bidrar med ute i samhället.

Vem är du utanför jobbet?
Jag är mamma till en fantastisk son, så jag försöker balansera min tid mellan att vara en bra förälder samtidigt som jag vill prestera på arbetet. Phoenix Contact är en generös arbetsgivare vilket gör att man lättare kan lägga sitt livspussel. Många här har familj så alla har förståelse. På fritiden tycker jag om att vara aktiv och hålla på med träning. Jag försöker också inspirera min son till att röra på sig, så vi gör väldigt mycket tillsammans han och jag.

 

"Jag har trivts lika bra i samtliga roller jag haft här"

Kalle Blom, Logistikchef

Namn: Kalle Blom
Befattning: Logistikchef
Avdelning: Logistik

Vad innebär din roll?
Jag har ansvar för det som händer mellan en order blivit registrerad tills det ögonblick då kunden tar emot en leverans.
Det inkluderar exempelvis vilka ledtider vi har, vad vi lagerhåller, vilket serviceerbjudande vi ger våra kunder samt ett personalansvar över de medarbetare som ser till att våra kunder upplever att "vi levererar!"

Hur länge har du jobbat här?
Jag började på Phoenix i augusti 2007.

Berätta om din resa på Phoenix Contact!
Jag började som montör på vårt Value Added Center där vi förädlar våra egna produkter (för att skapa ett större värde till våra kunder). Efter några år tog jag över planeringen av samma verksamhet. Efter ytterligare något år öppnade sig möjligheten att bli chef för Lager och Montering.  (och så blev det under ett par år) Sedan 2015 har jag arbetat i min nuvarande roll som logistikchef. Det är med andra ord några olika roller som jag provat på genom åren och jag har faktiskt trivts lika bra i samtliga av dem.

Vad är det roligaste i ditt jobb?
Att jag får interagera med såväl kunder som med alla avdelningar inom företaget.

Vad tycker du är det bästa med den här arbetsplatsen?
Kollegorna! Vi har så fantastiskt roligt ihop vad vi än gör. Sammanhållningen är underbar!

Vem är du utanför jobbet?
Livsnjutare! Jag tillåter mig att vara det jag försöker att inte vara i jobbet, nämligen lat och bekväm. Jag spenderar så mycket tid jag kan antingen på golfbanan eller i skogen. Är jag inte där så spelar jag sannolikt någon annan bollsport med mina vänner. Däremellan så äter jag och dricker så gott som bara möjligt!

 

"Vi har ett enormt fokus på att utveckla ny teknik och att hela tiden ligga steget före"

- Stefan Nordenfors, VD

Namn: Stefan Nordenfors
Roll: VD

Hur länge har du haft rollen som VD?
Sedan januari 2014, så inte jättelänge. Vi har generellt sett en ganska lång genomsnittlig anställningstid, det är lite det som präglar koncernen.

Berätta lite om Phoenix Contact ur din synpunkt!
Vi är ett familjeägt företag med en aktivt deltagande ägarfamilj. Vi är måna om den kultur som de byggt upp under nästan 100 års tid och det är någonting som vi vill fortsätta bygga på trots att vi nu är så pass stora. Vi börjar närma oss 17.000 anställda globalt, förra året passerade vi milstolpen 2 miljarder euro i global omsättning och vår starka tillväxt fortsätter.

Vår tillväxt driver vi helt och hållet organiskt. Vi gör vissa företagsköp för att komma åt specifika teknologier eller för att bli starkare inom framtida tillväxtområden t ex Internet of Things, 3D printing och datasäkerhet. Vi gör det dock inte för att öka vår tillväxt utan för vår R&D i och med att vi utvecklar allt själva som vi säljer. En stark egen R&D i kombination med köp av små innovativa bolag som får växa och utvecklas i en stor koncern, men som har den familjära kulturen kvar är ett perfekt recept för långsiktig framgång.

Vad är enligt dig Phoenix Contacts styrka?
Det är vår innovationskraft, vi har ett enormt fokus på att utveckla ny teknik och att hela tiden ligga steget före. En annan styrka är att vi är familjeägda. Vi har råd att satsa på egen forskning och utveckling. Det har gjort att vi haft en så pass stark tillväxt som vi haft. Det har bidragit till den starka tillväxt vi haft.

Varför ska man jobba just här?
Vi är en global koncern, så det finns en mängd olika karriärvägar hos oss. Även om vi är relativt små i Sverige så har vi ändå möjligheten att interagera internationellt i olika former av arbetsgrupper. Oavsett om det handlar om produktutveckling, strategi eller hantering av kunder så jobbar vi med internationella utbyten. Sedan präglar familjeandan hela vår företagskultur och vi är ett bra arbetslag.

Vill du ge några ord på vägen för de som är intresserade av att arbeta på Phoenix Contact?
Vi spelar en central roll i det digitaliserade och uppkopplade samhälle som just nu växer fram. Det är viktigt med ett genuint intresse för den här typen av teknik och dess påverkan på vårt samhälle, sedan är det viktigt att vara självgående och resultatinriktad. Du har stort eget ansvar under frihet. I grund och botten måste du ha viljan att göra affärer och intresse för den typen av verksamhet och industri. Har du det så finns det stora möjligheter att lyckas hos oss!

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor